78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jan Čáp (e-mailem) --- 2. 6. 2005
Re: Cena medu - med do vína

> jak se dělá ovocná medovina?

Zakvasí se roztok medu s přídavkem ovocné šťávy. Ovoce poskytne chuť, lepší
výživu pro kvasinky a sníží pH - takže taková medovina lépe kvasí než čisté
roztoky medu i bez přídavku živných solí.

Některé melomely mají i svůj název, např. Pyment (přídavek hroznového moštu)
nebo Cyser (přídavek cidru, případně nekvašené jablečné šťávy).

V Británii / Beneluxu se dokonce vyrábí i kvašený nápoj z roztoku medu s
přídavkem sladiny z ječného sladu, který se zakváši vinnými nebo směsí
vinných a pivních kvasinek - Bragot.

Na webu má pěknou stránku k tématu Víťa Vydra:
http://www.sweb.cz/vitavydra/medovina.html

Honza Čáp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10672


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu